De Smaakmakers-jury

Om een vakkundige en gefundeerde preselectie te maken, de drie finalisten te bepalen en uiteindelijk de winnaar te kiezen, werd een zevenkoppige Smaakmakers-jury samengesteld. Deze jury bestond naast Dossche Mills medewerkers van verschillende afdelingen (R&D, proefbakkerij en marketing), ook uit externe professionals met jarenlange ervaring binnen de bakkerijsector.

Jury

Guido Devillé

Guido Devillé is een specialist met naam en faam binnen de bakkerswereld en reeds 8 jaar opleidingsadviseur bakkerijsector bij IPV-Alimento. Naast het geven van opleidingen is hij ook coach van de Belgische ploeg voor het Europees kampioenschap voor jonge bakkers. In 2016 won hij zelf nog de ‘Best of Mondial du Pain’. Guido zetelt al in de jury in verschillende scholen en de ‘Awards chocolaterie Belgium’, wat van hem de ideale juryvoorzitter maakt.
 

Tinus Coolen

Wie de naam Tinus Coolen hoort, denkt automatisch aan een eindeloze passie voor de bakkerstiel. Met zo’n 20 jaar ervaring als artisanale brood- en banketbakker op de teller, deelt hij graag z’n kennis als baktechnisch adviseur zowel in Nederland, België als Duitsland. In totaal is Tinus al meer dan 50 jaar actief binnen de sector, wat hem van grote waarde maakt in de Smaakmakers-jury.
 

Patrick Doucet

Na z'n studies voelde Patrick Doucet zich meteen aangetrokken tot de Research & Development binnen de bakkerijsector. Hij deed jarenlang technische ervaring op in labo's, vooraleer hij zijn kennis begon te delen als internationale consultant.
Hij lanceerde ondertussen een reeks boutiques op 5 continenten voor grote hotelketens. Daarnaast leert hij bakkers van de toekomst op met z'n trainingen via de 'Harvard of the discipline' en 'The French Pastry School of Chicago'.
Samengevat heeft Patrick al meer dan 25 jaar expertise opgebouwd binnen de traditionele Franse bakwijzen, wat van hem een onmisbare waarde maakt binnen de jury.

Rudi De Schepper

R&D manager Dossche Mills

De carrière van Rudi De Schepper begon in 1990 bij Vondelmolen als verantwoordelijke voor kwaliteit en NPD. In 1995 groeide hij door naar plantmanager, een functie die hij tot 2004 uitoefende. In dat jaar kreeg hij de smaak van het brood te pakken en kwam hij aan boord bij Dossche Mills als R&D manager. Vandaag is Rudi verantwoordelijk voor de ontwikkeling van nieuwe producten, technical support, het testlabo en de proefbakkerij. Zijn ruime technische ervaring, in zowel industriële als artisanale bakkerijen, geven hem een nuchtere kijk op het productieproces.

 

Rudy

Pol Verkest

Technisch adviseur Dossche Mills

Pol Verkest leerde het bakkersvak al van jongs af kennen. Startend in 1982 deed hij ervaring op in verschillende bakkerijen doorheen België. In 1984 nam hij deel aan de vakwedstrijden op Europa, waar hij goud behaalde op ‘suikerverwerking’ en tweemaal zilver op ‘viennoiserie’ en ‘kleingebak’. In  1987 maakte hij de sprong naar een zelfstandige carrière om na een loopbaan van meer dan 25 jaar aan de slag te gaan bij Dossche Mills, waar hij tot op heden zijn technische kennis inzet als adviseur. 

 

Pol Verkest

Jan Luyten

Technisch adviseur Dossche Mills

Jan Luyten startte z’n loopbaan bij Bakkerij Van Lommel. Na een korte tussenstop bij Verbeek Bakkerijmachines ging hij aan de slag bij Bloemmolens Geel in de functie van commercieel afgevaardigde. Z’n carrière kreeg een technische wending wanneer hij baktechnisch adviseur werd en R&D verantwoordelijke voor de kwaliteitscontrole en productontwikkeling. Vandaag staat hij mee in voor de technische ondersteuning van Dossche Mills als proefbakker/adviseur. Zijn focus ligt steeds op problem solving, wat hem een mooie complementaire rol geeft binnen de jury. 

 

Jan

Nathalie De Grauwe

Marketing manager Dossche Mills

Nathalie vult als laatste het rijtje aan van de medewerkers van Dossche Mills, waar ze sinds 2015 de functie van Marketing Manager uitoefent. Haar marketingkennis in combinatie met haar jarenlange werkervaring in de voedingssector garanderen een vakkundig oordeel over de commercialisatie van de receptuur. 
 

Nathalie De Grauwe